RISUPETO EDITION 

TUKISUKSET

Ympäripyörivään tela-alustaiseen kaivinkoneseen asennettavat tukisukset pidentävät alavaunun käyttöikää metsäajossa huomattavasti. Tukisukset vakauttavat konetta merkittävästi, kun ajetaan epätasaisella alustalla.

Perinteiset tukisukset ovat kuitenkin käytettävyydeltään ongelmalliset, koska ne on hitsattu kiinni alarunkoon ja hankaloittavat huoltoa, kuten esimerkiksi alatukirullien vaihtoa. Perinteiset sukset eivät ole järkevästi vaihdettavissa kasaustapansa takia muihin kaivinkoneisiin. Yleisesti tukisukset ovat siis tähän asti olleet ainoastaan konekohtaisia.

Risupeto Edition tukisukset on valmistettu laadukkaista teräksistä, mikä takaa niiden kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Ne ovat sekä kestävyytensä että asennettavuutensa ansiosta mahdollista vaihtaa kaivinkoneesta toiseen. Samoille tukisuksille on myös mahdollista vaihtaa leveämmät telat.

Risupetosuksien idea on myös kasvattaa painoltaan (liian) kevyen ja pienen peruskoneen omamassaa metsätyöskentelyyn, kun taas kaivuutyöskentelyyn sukset/lisämassan saa tarvittaessa poistettua. Pienen kaivinkoneen (16t) normaali työskentelyulottuma ei ole riittävä saavuttamaan metsänhoidossa käytettyä standardia uraväliä (20m). Tämän takia pieneen kaivinkoneeseen lisätään yletin sekä tukisuksien tuoma vastapaino. Risupeto energiapuupoimuri kykenee keräämään valtavan massan puuta kyytiin, jolloin liian kevyt kone saattaa kallistua ilman lisäpainoa. Näin mahdollistetaan myös kevyempien peruskoneiden käyttö Risupedolla tehtävässä metsänhoidossa. 

Risupeto Edition tukisukset on saatavana 40 mm runkoteräksellä (2500 kg)  sekä 20 mm runkoteräksellä (1250 kg) riippuen siitä paljonko kaivurin työpainoa halutaan kasvattaa. 20 mm suksia voi myös asentaa kaksin kappalein.


LUKEMISTA: Koneviesti 7.6.2023 (tilaajille)